Nemzedékeken Át Alapítvány

Boldogasszony Menedékház

Menedékház, rehabilitációs és integrációs központ – igények és lehetőségek szerint bentlakással vagy bejárással.

Az ország több pontján létesülnek védett menedékházaink.
Legfontosabb célunk a bántalmazottak (nők és gyermekeik) mentális és fizikális biztonsága, azonnali, illetve hosszú távú erősítése, támogatása.
Kutatásokat, felméréseket végzünk a különböző intézményekben (háziorvosok, védőnők, óvónők, pedagógusok, családsegítők, szociális és gyámügyi osztályokon dolgozók, stb.). Ezeken a helyeken tájékoztató jellegű előadásokat tartunk a menedékházról és a tevékenységünkről.
E hivatalok segítségével kapcsolatfelvétel a bántalmazott és életet veszélyeztető helyzetben élőkkel.
A bántalmazottak a bántalmazó környezetből történő „kimentésük”, költözésük megszervezése, lebonyolítása rendőrségi kísérettel.
Biztonságos, kamerázott, kőfallal védett, zárt udvar, ház, menedékhely (ideiglenes, rövid vagy hosszabb távra szállás), az élethez szükséges körülmények és feltételek biztosításával egyetemben.
A menedékházakban különböző területről érkezett szakemberek foglalkoznak a segítségkérőkkel és gyermekeikkel, rehabilitációs és integrációs munkát végeznek.
Állandó rendőri, polgárőri, vagy önkéntes védelem mellett.
Minden jelentkezőnek változatos egyéni és csoportos coachingon, workshopokon, tréningeken, képzéseken és egyéb, a gyógyulást és a későbbi, társadalomba történő integrálást segítő foglalkozásokon kell részt vennie .
Mindemellett pedig az ellátásukról is gondoskodunk: élelmezés, ruházkodás, óvoda, iskolai elhelyezés, később pedig segítséget nyújtunk a lakhatás, munkahely keresés vagy vállalkozás indítás terén.
Utógondozás.